Windsurf Jeugd Team

Begeleide trainingen voor gevorderde competitie windsurfers

Meer informatie

Windsurf Jeugd Team: BIC TECHNO – IQFOIL – SLALOM

Na het volgen van zomerkampen zijn er altijd jongeren die zich geroepen voelen om verder te leren windsurfen.  Wie verder wilt windsurfen kan dit door in het windsurfteam te stappen.
Met het windsurfteam leggen we de focus op het perfectioneren van de basistechnieken met als doel deel te nemen aan wedstrijden.  In prioriteit voor de jeugd leggen we de focus op Bic Techno, maar tijdens de trainingen laten we de jongeren ook kennis maken met het slalomsurfen en windfoilen. Wekelijks zijn er 2 trainingen gepland op woensdag, zaterdag en zondag, waarbij er getraind wordt op parcours varen, slalomtechnieken en low wind freestyle.
Bic Techno 293 is een eenheidsklasse voor de jeugd met als doel verder door te breken in slalom, IQfoil (Olympische klasse), raceboard, …
Iedereen vaart met hetzelfde board en afhankelijk van de leeftijd een andere zeilgrootte.
Tijdens de wedstrijden worden volgende leeftijdscategorieën gehanteerd:

  • Techno U-13 ​zeil 5.8
  • Techno U-15​ zeil 6.8​
  • Techno U-17​ zeil 7.8
  • Techno Plus ​​zeil 8.5

Tijdens windrijke trainingsdagen oefenen we ook op slalom om deze technieken bij te schaven.

Sinds 2021 zijn we ook van start gegaan met een IQfoil-team, waarbij we op materiaal van de jeugd IQfoil trainen, met als doel verder te groeien in de nieuwe olympische klasse.  Belangrijk is dat eerst op de basistechnieken van het klassieke board (Bic Techno) gewerkt zal worden vooraleer over te stappen op het foilboard.

Ben je tussen 10-18 jaar en wil je samen met andere leeftijdsgenoten, die gebeten zijn door het windsurfvirus, genieten en amuseren op het water dan is dit zeker voor jou.
Iedereen die de basistechnieken onder de knie heeft kan tot het team toetreden.  Wekelijks zijn er trainingen gepland van januari tot half november. Tijdens de winterperiode brengen we de conditie terug op peil door samen een fysiek trainingsprogramma te volgen. Vanaf half maart gaan we terug het water op om de technieken en de tactieken bij te schaven.

Trainingen:

  • op woensdag van 14.00 – 17.00 u
  • op zaterdag en zondag van 13.30 – 17.00u

Prijs voor volledig jaar: 350 €
Enkel toegankelijk voor leden van VZW Inside Outside. Gelieve daarom ook in te schrijven onder de naam van de deelnemer.

Voor verdere info mag je altijd contact opnemen met Johan Broucke j.k.t@telenet.be

Inschrijven

Mogelijks ook interessant voor jou

Windsurfen

Wil je een privéles windsurfen krijgen? Dit kan alleen of in een kleine groep.

Windsurf Rookie Team

Ben jij een echte waterrat en kan jij niet langer wachten om te leren windsurfen?

Adult Windsurfen

Voelt u zich aangetrokken door een van deze fascinerende sporten, dan geven wij u de opleiding. In korte tijd bent u een volwaardig surfer of zeiler die de wind en het water beheerst.

Word nu lid en krijg korting op onze Activiteiten!

Met een lidmaatschap kun je sporten op zowel Inside als Outside.